Gender reveal party

Gender reveal party: het geslacht van je baby op een unieke manier bekendmaken!

Hoewel het in Amerika ondertussen al een gebruikelijke manier is om op deze manier het geslacht van je baby bekend te maken, is deze trend pas sinds een aantal jaar naar Nederland overgewaaid. We hebben het natuurlijk over de gender reveal party. Een gender reveal party staat, zoals de naam eigenlijk al zegt, vooral in het teken van het onthullen van het geslacht van de ongeboren baby aan familie, vrienden en kennissen. In sommige gevallen weten zelfs de ouders tijdens de gender reveal party nog niet wat het geslacht is. Maar waar moet je precies aan denken tijdens het organiseren van een gender reveal party? In dit artikel kun je inspiratie opdoen voor het organiseren van een bijzondere gender reveal party!

Bijzondere taart voor een gender reveal party
Vaak kiezen aanstaande ouders ervoor om tijdens een gender reveal party het geslacht van hun ongeboren baby bekend te maken aan de hand van een bijzondere taart. Hoewel de taart van de buitenkant nog niets verklapt, zal na het aansnijden van de taart aan de vulling af te lezen zijn of de baby een jongen of een meisje wordt. Traditioneel wordt er voor de vulling van de taart vaak gekozen voor de kleuren blauw (jongen) en roze (meisje) om het geslacht aan te duiden.

Het geslacht voor de aanstaande ouders ook nog een verrassing?
Willen jullie als aanstaande ouders het geslacht van de ongeboren baby ook pas tijdens de gender reveal party weten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om de gynaecoloog het geslacht van de baby op een briefje te laten schrijven en dit briefje aan de banketbakker te geven. De bakker maakt vervolgens de taart met de verhullende vulling, zodat het ook voor jullie als aanstaande ouders tot het laatste moment een verrassing blijft!

Andere manieren om het geslacht van de baby bekend te maken


Natuurlijk zijn er tal van andere manieren om het geslacht van de ongeboren baby bekend te maken tijdens een gender reveal party. Zo kun je ervoor kiezen om speciale gender reveal ballonnen te kopen en deze tijdens het feest te laten knappen. De vulling van deze ballonnen bestaan namelijk uit blauwe (jongen) of roze (meisje) confetti. Vind je het leuk om zelf te bakken, maar is een bijzondere gender reveal taart een te grote uitdaging? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf cupcakes te bakken met een blauwe of roze vulling.Spelletjes voor een gender reveal party


Wil je het allemaal wat langer spannend houden? Dan kun je er ook voor kiezen om tijdens spelletjes steeds meer aanwijzingen te geven voor het geslacht van je ongeboren baby. Pas aan het eind van het feestje zullen de gasten allemaal het idee hebben dat ze het geslacht van de baby zeker weten. Om het geheel dan nog wat spectaculairder te maken, kun je uiteindelijk alsnog een prachtige gender reveal taart aansnijden om het geslacht definitief bekend te maken.

Decoratie voor een gender reveal party


Natuurlijk wil ervoor zorgen dat de gasten nog niet meteen het geslacht van de baby weten. Daarom wordt er voor een gender reveal party vaak gekozen voor decoratie in zowel de kleur roze als blauw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slingers, vlagen en ballonnetjes, maar bijvoorbeeld ook aan de kleur van het (plastic) bestek. Naast een prachtige gender reveal taart wil je de gasten gedurende de dag natuurlijk nog meer feestelijke hapjes aanbieden. Om het geheel in het thema te houden, kun je er ook voor kiezen om de kleuren blauw en roze af te wisselen in de hapjes die je gaat serveren.

De waardering van www.feestfestijn.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 76 reviews.